Cele mai bune vitamine si minerale

Mihai -

O alimentație echilibrată și variată este esențială pentru menținerea sănătății noastre. Totuși, în unele cazuri, poate fi dificil să obținem toate vitaminele și mineralele necesare numai din alimente. Aici intră în joc suplimentele alimentare, care pot ajuta la suplimentarea nutrienților de care corpul nostru are nevoie. Cu toate acestea, nu toate suplimentele sunt create egale, iar alegerea celor mai bune vitamine și minerale poate fi o sarcină dificilă. 

În acest articol, vom explora factorii cheie de care trebuie să țineți cont atunci când decideți să achiziționați suplimente alimentare și cum puteți alege cele mai bune vitamine și minerale pentru nevoile dvs. individuale.

Există multe tipuri diferite de vitamine, iar cele considerate "cele mai bune" pot varia în funcție de nevoile individuale ale unei persoane. Iată câteva vitamine esențiale și sursele lor alimentare:

Vitamina D

Este esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. Surse alimentare: pește gras (cum ar fi somonul), lapte fortificat, ouă.

Vitamina C

Este importantă pentru sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului din alimente. Surse alimentare: citrice (cum ar fi portocalele și lămâile), ardei gras, broccoli, kiwi.

Vitamina B12

Este necesară pentru sănătatea sistemului nervos și producerea de celule roșii din sânge. Surse alimentare: carne, lactate, ouă, alimente fortificate cu B12 (cum ar fi cerealele).

Vitamina A

Este esențială pentru sănătatea ochilor, a pielii și a sistemului imunitar. Surse alimentare: morcovi, cartofi dulci, spanac, ficat.

Vitamina E

Este un antioxidant puternic și ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Surse alimentare: nuci, semințe, uleiuri vegetale, avocado.

Vitamina K

Este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor. Surse alimentare: varză, spanac, broccoli, ulei de măsline.

Cele mai bune vitamine si minerale

Alegerile noastre

Supliment alimentar Vitamin C

Supliment alimentar Vitamin C
Supliment alimentar Vitamin C 1000mg Solaray, Secom 100 capsule   Avantaje: contine vitamina C, extrasa din fructe de Maces si Acerola, 1000mg/capsula. adaos de bioflavonoide pentru biodisponibilitate maxima. capsule vegetale, recomandate in dietele vegetariene/vegane. ajunge pana la 100 de zile de administrare.

Supliment alimentar Vitamin D3

Supliment alimentar Vitamin D3
Supliment alimentar Vitamin D3 2000UI Nature's Way, Secom 120 capsule moi     Proprietati:   Contine vitamina D3, 50mcg/capsula; Sub forma de capsule moi pentru administrare usoara; Nu contine: gluten, zahar, drojdie, grau, soia, lactate, coloranti, arome, conservanti artificiali; Capsule moi pentru administrare usoara.

Supliment alimentar Vitamax

Supliment alimentar Vitamax
Supliment alimentar Vitamax, 2 x 15 capsule Supliment alimentar ce contine combinatia dintre vitamine, minerale si extract de ginseng cu efect energizant.Complex de vitamine si minerale care creste energia fizica, stimuleaza randamentul psihic.Compozitie: Laptisor de matca 10 mg, Ginseng 40 mg, Polen 50 mg, Ulei de grau incoltit 50 mg, Fosfatide din soia 90 mg, Ulei de floarea soarelui 30 mg, Arginina 20 mg, Lizina 20 mg, Acid orotic 10 mg, Biotina 3 mcg, Dimetilaminoetanol bitartrat 25 mg, Vit. A (palmitat) 2 000 i.u., Colecalciferol 200 i.u., Vit. E 10 mg, Vit. B1 15 mg, Vit.

Supliment alimentar Vitamina C + D3 + Zinc

Supliment alimentar Vitamina C + D3 + Zinc
Supliment alimentar Vitamina C 1000 mg + D3 2000 UI + Zinc 15 mg, BioSunLine, 30 comprimate  Ofera doza optima de vitamina C 1000 mg si suplimenteaza aportul de vitamina D3 si zinc pentru buna functionarea a sistemului imunitar.Vitamina C, vitamina D si zincul sunt 3 micronutrienti ce contribuie la:functionarea normala a sistemului imunitar;protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ;mentinerea sanatatii sistemului osos;metabolismul energetic normal;reducerea oboselii si extenuarii;functionarea normala a sistemului nervos.

Vitaminele și mineralele sunt la fel de esențiale pentru viață că aerul și apă. Nu numai că va mențin corpul sănătos și funcțional, ci va protejează de o varietate de boli. Vitaminele sunt substanțe organice produse de plante sau animale. Ele sunt adesea numite „esențiale” deoarece nu sunt sintetizate în organism (cu excepția vitaminei D) și, prin urmare, trebuie să provină din alimente.

Tipuri de vitamine

Vitaminele sunt împărțite în două categorii: solubile în apă - ceea ce înseamnă că organismul elimina ceea ce nu absoarbe - și solubile în grăsimi, unde cantitățile rămase sunt stocate în ficat și țesuturile adipoase că rezerve. Vitaminele solubile în apă sunt cele opt vitamine B (B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, B-7, B-9 și B-12) și vitamina C. Grăsimea - vitaminele solubile sunt A, D, E și K.

Există multe minerale, dar unele sunt necesare pentru o sănătate optimă. Mineralele sunt împărțite în două grupe: majore și urme. Cele majore nu sunt neapărat mai importante decât urmele, dar înseamnă că există cantități mai mari în corpul tău.

Cea mai bună abordare pentru a va asigura că obțineți o varietate de vitamine și minerale, și în cantitățile adecvate, este să adoptați o dietă sănătoasă largă. Acest lucru implică un accent pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și leguminoase, proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi și produse lactate.

Ce vitamine si minerale recomandam

Noi am testat și analizat multe suplimente alimentare de-a lungul anilor și putem spune cu încredere că alegerea celor mai bune vitamine și minerale poate fi o sarcină complexă. Există o varietate de suplimente disponibile pe piață, iar fiecare promite să îndeplinească nevoile nutritive individuale. Cu toate acestea, nu toate suplimentele sunt create egale și, de multe ori, ne putem simți copleșiți de opțiunile disponibile.

Atunci când căutăm cele mai bune vitamine și minerale, există câțiva factori cheie pe care ar trebui să-i avem în vedere. În primul rând, ar trebui să ne familiarizăm cu nevoile noastre nutriționale individuale. Acest lucru poate fi realizat prin efectuarea unui test de sânge care va evalua deficiențele nutriționale din organism sau prin consultarea unui medic sau a unui nutriționist.

În al doilea rând, ar trebui să analizăm ingredientele și cantitățile din suplimentele pe care le achiziționăm. Este important să ne asigurăm că suplimentele pe care le consumăm conțin vitamine și minerale de înaltă calitate și că dozele acestora sunt adecvate nevoilor noastre individuale.

Ce sunt vitaminele și mineralele?

Vitaminele sunt substanțe organice, ceea ce înseamnă că sunt produse de plante sau animale. Mineralele sunt elemente anorganice care provin din sol și apă și sunt absorbite de plante sau consumate de animale. Corpul tău are nevoie de cantități mai mari de unele minerale, cum ar fi calciul, pentru a crește și a rămâne sănătos.

Când să folosești vitamine minerale?

Oamenii ar trebui să ia minerale zilnic din alimente. Luarea suplimentelor minerale fără alimente poate duce la reacții adverse, cum ar fi durerile de stomac.

Merită să cumperi vitamine minerale?

Majoritatea oamenilor nu au nevoie să ia suplimente de vitamine și pot obține toate vitaminele și mineralele de care au nevoie printr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Vitaminele și mineralele, cum ar fi fierul, calciul și vitamina C, sunt nutrienți esențiali de care organismul dumneavoastră are nevoie în cantități mici pentru a funcționa corect.

Te-ar putea interesa