Cele mai bune vitamine prenatale potrivit unui dietetician

Mihai -

Vitaminele prenatale au devenit o preocupare deosebită în rândul femeilor însărcinate și a celor care planifică o sarcină sănătoasă în ultimii ani. Aceste suplimente nutritive special formulate au câștigat popularitate în rândul viitoarelor mame, având în vedere importanța esențială a unei alimentații echilibrate și aportul adecvat de nutrienți pe durata sarcinii. Vitaminele prenatale sunt concepute pentru a oferi femeilor însărcinate substanțele nutritive necesare pentru o dezvoltare optimă a fătului și pentru a menține sănătatea mamei.

Rolul vitaminei prenatale este de a compensa necesitățile suplimentare de nutrienți pe care corpul unei femei însărcinate le are în timpul perioadei de gestație. Această etapă a vieții necesită un consum crescut de nutrienți, cum ar fi acidul folic, fierul, calciul, vitamina D și alte vitamine și minerale esențiale. Suplimentele de vitamine prenatale oferă o modalitate convenabilă și sigură de a asigura aportul adecvat de nutrienți în cazul în care alimentația zilnică nu furnizează suficiente cantități de vitamine și minerale necesare.

Cele mai bune vitamine prenatale potrivit unui dietetician

Alegerile noastre

Supliment alimentar Femosun Sun Wave Pharma, 30 capsule

Supliment alimentar Femosun Sun Wave Pharma, 30 capsule
  • Ingrediente principale Acid folic Vitamina C Vitamina E Vitamina B6 Vitamina B2
    Tip administrare Cale orala
    Utilizat pentru Sistemul reproducator feminin
Supliment alimentar Femosun Sun Wave Pharma, 30 capsule   Proprietati:Femosun este un complex unic de vitamine prenatale, pentru femeile insarcinate.Asigura necesarul de nutrienti esentiali inainte, in sarcina si postpartum.Vitamine si minerale necesare sarcinii.Sursa DHA.Compozitie:Quatrefolic® – 371 mcgbiodisponibilitate maxima;fara acumulare de acid folic nemetabolizat;siguranta maxima.Lipofer® – 180mg (din care Fier 15 mg)lipsit de reactii adverse;absorbtie perfecta;biodisponibilitate maxima.

Suplimente nutritive Puritan's Pride Prenatal Vitamins, 100 tablete

Suplimente nutritive Puritan's Pride Prenatal Vitamins, 100 tablete
  • Ingrediente principale Calciu Zinc Fier Acid folic Vitamina C Vitamina E Vitamina A Vitamina B6 Vitamina B12 Vitamina D Tiamina Vitamina B3 Iod
    Tip administrare Cale orala
    Utilizat pentru Sistemul reproducator feminin
Compozitie 1 capsula Vitamina A 4000 IU Vitamina C 120 mg Vitamina D 400 IU Vitamina E 30 IU Tiamina 1,8 mg Riboflavina 1,7 mg Niacina 20 mg Vitamina B6 2.6 mg Acid Folic 800 mcg Vitamina B12 8 mcg Calciu 200 mg Fier 28 mg Iod 150 mcg Zinc 25 mgUtilizare: Pentru adulti 1 tableta pe zi, de preferinta cu o masa.Produsul NU contine: Coloranti artificiali, arome, indulcitori, conservanti, zahar, soia, amidon, lapte, lactoza, gluten, grau, drojdie, sodiu.Contraindicatii: Posibila hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente.

GNC Women's Prenatal Formula with Iron, Formula Prenatala cu Fier, 120 tb

GNC Women's Prenatal Formula with Iron, Formula Prenatala cu Fier, 120 tb
  • Ingrediente principale Seleniu Magneziu Calciu Zinc Fier Acid folic Biotina Vitamina C Vitamina E Vitamina A Vitamina B6 Vitamina B12 Vitamina D Tiamina Molibden Mangan Cupru Iod Acid pantotenic Vitamina B2
    Tip administrare Cale orala
    Utilizat pentru Sistemul imunitar Sistemul osos
    Proprietati Fara gluten Fara arome artificiale Fara lactoza
GNC Women's Prenatal Formula with Iron, Formula Prenatala cu Fier, 120 tb  Formula prenatala ce ofera suport nutritional mamei si fatului inainte, in timpul si dupa sarcina. Complexul contine ingrediente nutritionale echilibrate precum vitamine, minerale si antioxidanti.Formula contine 600 mg de Calciu, ce este vital in special in al treilea trimestru al sarcinii, atunci cand oasele fatului incep sa se calcifieze. Daca nivelul de calciu al mamei scade, corpul va extrage calciul din oasele ei, ce poate rezulta in scaderea densitatii osoase.

Complex de vitamine si minerale prenatale Health Labs Care, LittleMe, 150 capsule

Complex de vitamine si minerale prenatale Health Labs Care, LittleMe, 150 capsule
  • Ingrediente principale Magneziu Fier Acid folic Vitamina C Iod
    Tip administrare Cale orala
    Utilizat pentru Sanatate zilnica Sistemul imunitar
Suplimentul alimentar Health Labs LittleMe este o formula care sprijina dezvoltarea corecta a sarcinii. Contine un amestec de ingrediente active unice, special selectate pentru a asigura sanatatea viitoarelor mamici si a bebelusilor acestora. Acest produs prezinta o eficacitate maxima si este bine absorbit din tractul gastrointestinal. Are o compozitie curata, lipsita de aditivi, conservanti si potentiatori inutile.

Gal+ Prenatal plus, 30 doze, complex multivitamin, Gal Vital, Gal Vitamin

Gal+ Prenatal plus, 30 doze, complex multivitamin, Gal Vital, Gal Vitamin
  • Ingrediente principale Aminoacizi Magneziu Acid citric
    Tip administrare Cale orala
    Utilizat pentru Sanatate zilnica
GAL+ Prenatal [30 doze](Ingrediente solubile in apa, care acum se regasesc in 2 capsule mai mici, in loc de 1 capsula mare, ceea ce favorizeaza linistea completa a digestiei. De asemenea, Picaturile de colina se regasesc intr-un produs separat, pentru o libertate mai mare a dozarii.)Produsul GAL + Prenatal a fost dezvoltat in baza celor mai recente cercetari, incercandu-se realizarea unui produs cat mai apropiat de natural.

Cele mai bune vitamine prenatale

Vitaminele prenatale sunt multivitamine care vizează doza zilnică recomandată pentru femeile însărcinate, pentru a ajuta la menținerea sănătății mamei și a bebelușului în creștere. Deși este important să consumați o dietă sănătoasă și echilibrată, vitaminele prenatale pot ajuta la prevenirea deficiențelor nutriționale care pot provoca complicații ale sarcinii. Din acest motiv, sunt recomandate în general celor care sunt însărcinate și încearcă să rămână însărcinate. Deși nu există o formulă standardizată pentru o vitamină prenatală, acestea conțin de obicei nutrienți cheie, inclusiv fier, vitamina D, vitaminele A și C, iod, colină, omega-3 DHA și poate cel mai important, vitamine B, inclusiv acid folic. CDC recomandă ca femeile de vârstă reproductivă, inclusiv femeile însărcinate, să ia 400 de micrograme de acid folic suplimentar în fiecare zi, în plus față de consumul de alimente bogate în folați, pentru a preveni malformațiile neuronale la un copil în curs de dezvoltare.

Dacă nu intenționați să rămâneți însărcinată curând, este mai bine să rămâneți cu o multivitamine standard. Vitaminele prenatale conțin niveluri mai ridicate de anumiți nutrienți din cauza nevoilor crescute ale mamei și bebelușului. Vitaminele prenatale pot fi luate fără a fi însărcinată. Cu toate acestea, se recomandă să le luați înainte de sarcină și chiar în perioada postpartum. Rețineți că prenatalele sunt concepute pentru starea de sarcină, unde nevoia de unele substanțe nutritive este mai mare decât starea de neînsarcinată, așa că veți dori să aveți grijă să nu consumați excesiv suplimente.

Alegerea vitaminelor prenatale

Cele mai bune vitamine prenatale sunt esențiale pentru susținerea sănătății femeilor în timpul sarcinii și pentru asigurarea dezvoltării normale a bebelușului în burtică. Ca dietetician în anul 2023, am testat și am căutat cele mai potrivite opțiuni pentru viitoarele mame, pentru a le oferi o perspectivă generalistă asupra acestor suplimente importante.

Atunci când vine vorba de alegerea vitaminelor prenatale, este important să acorzi atenție ingredientelor active și să îți cunoști nevoile individuale. În general, aceste suplimente conțin o combinație de vitamine și minerale, cum ar fi acidul folic, calciul, fierul și iodul, care sunt esențiale pentru dezvoltarea fetală și pentru menținerea sănătății mamei.

Acidul folic este unul dintre cele mai importante nutrienți, deoarece ajută la prevenirea defectelor tubului neural la bebeluși. Este recomandat ca femeile să înceapă să ia acid folic înainte de concepție și să continue pe parcursul sarcinii. În ceea ce privește doza, este recomandat să consulți medicul sau să apelezi la un dietetician pentru a obține o recomandare specifică în funcție de nevoile tale individuale.

Calciul este, de asemenea, un nutrient important pentru sănătatea oaselor și a dinților atât a mamei, cât și a bebelușului în curs de dezvoltare. Este important să alegi vitamine prenatale care conțin o cantitate adecvată de calciu pentru a susține nevoile tale și ale bebelușului.

Fierul este un alt nutrient esențial în timpul sarcinii, deoarece ajută la prevenirea anemiei și susține producția de sânge atât pentru mamă, cât și pentru făt. Asigură-te că vitaminele prenatale pe care le alegi conțin o cantitate adecvată de fier, dar nu excesivă, deoarece prea mult fier poate provoca probleme digestive.

Iodul este un nutrient esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide și pentru dezvoltarea creierului și sistemului nervos al bebelușului. Asigură-te că vitaminele prenatale conțin o doză adecvată de iod pentru a susține nevoile tale și ale bebelușului în curs de dezvoltare.

Când ar trebui să încep și să opresc să iau vitamine prenatale?

Vitaminele prenatale conțin o gamă largă de vitamine, minerale și alți nutrienți care sunt menite să sprijine persoanele care încearcă să rămână însărcinate și în perioada postpartum. Luarea unei vitamine prenatale cu până la trei luni înainte de a rămâne însărcinată ar putea ajuta la îmbunătățirea calității ouălor, precum și la asigurarea că începeți sarcina cu o bază solidă. În plus, să vă asigurați că nu aveți lipsă de nutrienți este util dacă greața din primul trimestru se ridică și este dificil să obțineți un aport adecvat de nutrienți. Un supliment prenatal sau postpartum după naștere este, de asemenea, benefic, deoarece corpul părintelui care naște este epuizat, iar unii nutrienți se pierd prin alăptare, făcând nevoi la fel de mari, dacă nu mai mari, în unele cazuri.

Vitaminele prenatale te ajută să rămâi însărcinată?

Deși vitaminele prenatale pot ajuta la corectarea posibilelor deficiențe de nutrienți, care pot ajuta la concepție, ele nu reprezintă o garanție pentru stabilirea unei sarcini. Amintiți-vă că vitaminele prenatale sunt încă menite să suplimenteze o dietă sănătoasă. În cele din urmă, aportul alimentar, precum și stresul și practicile de autoîngrijire, pot determina capacitatea de a concepe mai mult decât o vitamină.

Vitaminele prenatale ajută la creșterea părului?

Motivul principal pentru a avea încuietori mai lungi și mai puternice în timpul sarcinii este legat de nivelurile ridicate de estrogen. Cu toate acestea, mulți oameni se grăbesc să creadă că este doar din vitamina lor prenatală. Dovezile care analizează efectul acidului folic, biotinei, vitaminei D, fierului și alți nutrienți și dacă acestea influențează căderea părului sunt mixte.

De ce sunt importante vitaminele prenatale?

Sarcina vă poate arunca o mulțime de bile - greață, apetit redus, arsuri la stomac, energie scăzută - și acestea vă pot afecta aportul alimentar. În această perioadă de creștere și dezvoltare intensă, a avea un strat suplimentar de siguranță de la o vitamină prenatală, când totul se simte imposibil în unele zile, este o decizie inteligentă. După cum am menționat anterior, puțini oameni își satisfac nevoile de nutrienți din dieta lor, așa că o vitamină prenatală poate ajuta la umplerea golurilor.

Te-ar putea interesa