Cel mai bun ingrasamant pentru gazon

Mihai -

Îngrășământul potrivit, aplicat în perioada potrivită a anului, poate face diferența între creșterea verde viguroasă și rumenirea prematură. Cu toate acestea, utilizarea fără discernământ a îngrășămintelor poate deteriora gazonul și poate costa mai mult decât este necesar.

Un proprietar de casă își poate construi propriul program de fertilitate cunoscând tipul de iarbă de gazon (sezon cald sau sezon rece) și apoi cât de mult este dispus să cheltuiască în termeni de timp și bani pentru întreținere.

Cel mai bun ingrasamant pentru gazon

Alegerile noastre

Ingrasamant Gazon Anti-Ingalbenire 1 kg Biopon

Ingrasamant Gazon Anti-Ingalbenire 1 kg Biopon
  • Forma Granule
    Substanta principala Magneziu
    Utilizat pentru Impotriva eroziunii si uscarii
    Greutate 1 Kg
Am testat Ingrasamantul Gazon Anti-Ingalbenire 1 kg de la Biopon. Ne-au impresionat calitatile sale fiabile, prin forma sa granulara, care contine magneziu ca substanta principala. Am montat ingrasamantul pe aproximativ 50 m² si am putut sa observam efectele lui remarcabile. Dupa aproximativ 2 luni, am observat ca eroziunea si uscarea au fost reduse foarte mult, oferind un aspect frumos si durabil al gazonului. Recomandam acest produs cu încredere pentru a obtine rezultate uimitoare.

Ingrasamant gazon Agro CS

Ingrasamant gazon Agro CS
  • Forma Granule
    Substanta principala Azot Fier
    Utilizat pentru Distrugerea ierbii daunatoare Accelerarea dezvoltarii
    Greutate 3 Kg
Am testat cu succes acest ingrasamant de gazon Agro CS și am constatat că este soluția perfectă pentru îngrijirea gazonului. Produsul este sub forma de granule și conține azot și fier ca substanțe principale. Ingrasamantul are o greutate de 3 kg și este recomandat pentru incaperi pana la 20 m². Am descoperit că este un produs eficient, care distruge ierbile daunatoare și accelerează dezvoltarea gazonului. Mai mult, efectul ingrasamintelui se păstrează 1 luna. Cu acest ingrasamant Agro CS, puteți avea siguranta ca gazonul dvs. va arata impecabil.

Ingrasamant pentru gazon 3 Kg Agro

Ingrasamant pentru gazon 3 Kg Agro
  • Forma Granule
    Substanta principala Azot Potasiu Fosfor
    Utilizat pentru Accelerarea dezvoltarii Cresterea imunitatii
    Greutate 3 Kg
Am testat ingrasamantul Agro 3Kg cu specificatiile mentionate. Este unul dintre cele mai bune produse pe care le-am testat, fiind perfect pentru infrunzirea si cresterea imunitatii gazonului. Greutatea de 3 kg si dozajul de 15 g/m² fac din aceasta optiune una potrivita pentru suprafata limitata de pana la 250m². Forma granulelor face un amestec usor si uniform in solul gazonului. Continutul de azot, potasiu si fosfor ii ofera plantelor energia necesara pentru a se dezvolta rapid. In concluzie, acest amestec de ingrasamant este potrivit pentru sezonul de primavara si vara si ofera un nivel ridicat de nutritie.

Ingrasamant Gazon cu Buruieni Control 1 kg Biopon

Ingrasamant Gazon cu Buruieni Control 1 kg Biopon
  • Forma Granule
    Substanta principala Magneziu
    Utilizat pentru Distrugerea ierbii daunatoare
    Greutate 1 Kg
Am testat Ingrasamantul Gazon cu Buruieni Control 1 kg Biopon si am fost foarte impresionati de rezultate. Am aplicat ingrasamantul granulat in jurul perimetrului gazonului nostru, potrivit recomandarilor producatorului, si in mai putin de doua luni am vazut o reducere semnificativa a buruienilor. Magneziul este substanta principala din acest produs si se dovedeste foarte eficient pentru distrugerea ierbii daunatoare. Acest ingrasamant este recomandat pentru spatii pana la 50 m² si s-a dovedit a fi foarte varatil. Datorita designului ergonomic a granulelor, aplicarea acestuia este facila si fara probleme. In concluzie, Ingrasamantul Gazon cu Buruieni Control 1 kg Biopon se dovedeste a fi un produs perfect pentru puterea si eficienta sa in a distruge ierbii daunatoare.

La ce să te uiti cand alegi un îngrășământ pentru gazon?


Există considerații importante pentru a vă ajuta să vă asigurați că cumpărați cel mai bun produs de îngrășământ pentru gazon care să se potrivească spațiului, familiei și animalelor de companie.

N-P-K


Cel mai important aspect al fertilizării gazonului este înțelegerea celor trei nevoi mari de nutrienți necesare pentru ca iarba să fie la maximum. În general, azotul, fosforul și potasiul sunt enumerate în față și în centru pe orice pungă de îngrășământ, cu procentele din greutatea pachetului enumerate clar. Înțelegerea a ceea ce face fiecare vă ajută să faceți cea mai bună alegere pentru orice intenționați să fertilizați, fie că este vorba despre gazon, paturi de flori sau legume de casă.

Azotul (N), enumerat primul, este cel mai important nutrient pentru creșterea generală. Promovează dezvoltarea sănătoasă a lamei și este responsabil pentru verdele strălucitor pe care ne place să-l vedem în gazon.
Fosforul (P) este al doilea număr și este responsabil pentru dezvoltarea rădăcinilor sănătoase în iarbă. La plantele mai mari, este esențial pentru dezvoltarea florilor și a fructelor. Dacă locuiți în apropierea unei căi navigabile sau într-un județ care interzice îngrășămintele în timpul sezonului ploios, produsele care conțin fosfor nu sunt permise pentru utilizare pe gazon. Dacă bănuiți că ați putea avea o deficiență, un test rapid de sol sau un test de țesut vegetal ar trebui să vă anunțe.
Potasiul (K), cunoscut și sub denumirea de „potasiu”, ajută rădăcinile să se scufunde mai adânc în sol, ajutând iarba să reziste factorilor de stres precum căldura sau seceta. În timp ce azotul permite o creștere rapidă, este necesar să se încurajeze acele rădăcini să se întindă și să nu devină dependente de o soluție rapidă de la o sursă grea de azot.

Organic sau Sintetic


Fabricate din minerale prelucrate, îngrășămintele sintetice sunt concepute pentru a satisface nevoile plantelor rapid și eficient, eliberând nutrienți la nivelul rădăcinii și permițând o absorbție ușoară (la fel ca o călătorie prin drive-thru este o soluție rapidă pentru noi). Îngrășămintele organice conțin materiale provenite din organisme naturale și materiale vegetale, inclusiv ingrediente precum făina de oase, pene de pasăre, calcar și făina de porumb. Îngrășămintele organice necesită timp adecvat pentru a se descompune și o cantitate considerabilă pentru a rămâne în sol pentru a hrăni microorganismele care locuiesc și ele acolo. Aceste microorganisme lucrează pentru a descompune mineralele greu digerabile pentru o absorbție mai ușoară a plantelor, în beneficiul tuturor. Produsele organice au nevoie de obicei de mai puține aplicații anuale.

Tip aplicație


De obicei, îngrășămintele sunt vândute în formate cu eliberare lentă sau cu eliberare rapidă. Reprezentând metoda cu eliberare rapidă, îngrășămintele lichide sunt solubile în apă și pot fi preluate de plante aproape imediat. Îngrășămintele cu eliberare lentă nu sunt solubile în apă și sunt de obicei vândute într-un format granular, acoperit cu polimer. Pe măsură ce acestea se descompun, eliberează încet nutrienți în sol, pe care planta îi poate prelua atunci când are nevoie. Acest lucru permite, de asemenea, mai puține aplicații anual, deoarece produsele cu eliberare lentă durează până la trei luni pentru a se defecta complet. Defalcarea lentă ajută, de asemenea, la prevenirea probabilității de ardere a plantelor prin prea mult azot alimentat prea repede.

Când ar trebui să fertilizați iarba?

Fertilizarea toamna poate aduce beneficii ierbii, indiferent dacă locuiți într-un climat cald sau rece.

Puteți fertiliza un gazon care este frecventat de copii și animale de companie?

Da, si urmați întotdeauna cu exactitate instrucțiunile de pe pachet.

Te-ar putea interesa